torstai 31. lokakuuta 2013

Erinlainen risteily


Kun kirjoituskaverini vetelee tuolla pitkin Lontoon katuja, minä päätin tulla intoilemaan tänne omasta tulevasta mini reissustani, joka taitaa olla meille Suomalaisille lähes jokaiselle tuttu, vaikkei sitä kaikki pidäkkään matkana, ihme kyllä, siinähän matkustetaan toiseen maahan, risteily.
 Monelle nuorelle aikuiselle risteily meinaa rellestystä, alkoholia ja biletystä. En minäkään ole tällaisilta risteilyiltä välttynyt. Viime ristelyllä vetelimme ukemeita pitkin lattioita yllyttäen onnistuneesti kanssamatkustajia samaan. Lopulta meitä veteli siellä neljä nuorta aikuista kuperkeikkoja pitkin hyttikäytäviä. Sen jälkeen suuntasimme sateen kastelemalle kannelle liukumaan kilpaa. Poikaystäväni tosin liukui paljon nopeammin ja paljon pidemmälle, joten tasapuolisuuden nimissä halusin revanssiin vaihtaa kenkiä, ja niinpä minä luistelin pitkin kansia kolmenumeroa liian isoissa kengissä, kun poikaystäväni puolestaan liian pienissä. Paluu matka ei ollut niin mielenkiintoinen, pikemminkin unen täyteinen.
EI NÄIN
Jokaiselta varmasti löytyy oma ryyppyristeily tarina kerrottavaksi, ja niitä varmasti vielä tulee lisää, mutta nyt en halua puhua siitä. Minä nimittäin menen ruotsin risteilylle kahdenviikon päästä, ja odotan sitä extra intopiukeana!!! Matkaseurani ei ole ikäistäni, minulla on mukana äitini, kummipoikani ja hänen pikkuveljensä, joka risteilyn voittikin. Tiedän risteilyn olevan mahtava! Karaokea, bingoa, tietovisailua, ilmakiekkoilua ja karkkiboxeja. Energiajuomaövereistä puhumattakaan! Ruotsin päässä kolumme vain ne kaikki herkulliset karkkiputiikit läpi, metsästäen toinen toistaan isompaa ja värikkäämpää tikkaria. Mä saan päästää sisäinen lapseni julki, juosta ympäri hyttikäytäviä sokeripöhnässä, ja osallistua joka ikiseen kilpailuun mitä laivalta löytyy. Voiko parempaa minilomaa ollakkaan? Sieltä on hyvä palata taas tylsään ja asialliseen arkeen, jossa pitää olla siisteissä vaatteissa, teititella asiakkaita ja puhua lähes kirjakieltä, hiukset tiptop siististi mytyssä, selkä suorana ja kaikki jotenkin ei niin minä.
VAAN NÄIN! Äitiä paitsi matkaporukka.

By: Silly Sali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti